info@nanaya.si
Stepeno karitejevo maslo za telo

Stepeno karitejevo maslo za telo

Stepeno karitejevo maslo za telo koža naravnost obožuje. Kar je še boljše, naredili ga boste v zgolj nekaj minutah.

Potrebovali boste:

  • 1/2 skodelice karitejevega masla,
  • 1/2 skodelice kokosovega masla,
  • 1/2 skodelice kokosovega olja,
  • 1/2 skodelice mandljevega olja (lahko tudi drugo glede na vaš tip kože),
  • 15 kapljic eteričnega olja po izbiri.

Navodila

V parni kopeli stopite vse sestavine, razen eteričnega olja. Pazite, da se vam masa ne pregreje. Najbolje je, da opazujete, kako se sestavine topijo in ko so raztopljene vse, umaknite posodo s parne kopeli, počakajte, da se malo ohladi in nato posodo z maščobami položite v hladilnik za približno 1 uro. Pravi čas, ko boste posodo vzeli iz hladilnika je takrat, ko se bo zmes začela strjevati, ne bo pa še povsem trda (to se lahko zgodi tudi prej kot v eni uri).

Ko je masa ravne prave trdote, začnite mešati z električnim mešalnikom, in sicer vsaj 10 minut, da masa postane puhasta. Dodajte še eterično olje in premešajte. Zmes dajte v hladilnik še vsaj za 10-15 minut, da se vse skupaj dobro usede in – voila, že imate svoje božansko karitejevo maslo za telo. Brez konzervansov!

Še nasvet – če imate v sobi temperature okoli 25 stopinj C ali čez, se vam zna karitejevo maslo staliti. Kar brez panike – samo postavite v hladilnik in hitro bo spet postalo mazilo. 😉

Kje lahko dobim sestavine?

Za vas smo pripravili že sestavljen paketek (klikni tu), s katerim si boste lahko v samo dobrih 15 minutah pripravili svojo kremico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja