Olje mareličnih jedrc, hladno stiskano

Olje mareličnih jedrc je zelo nežno in lahkotno, hrani in vlaži kožo, zato je primerno za uporabo v kremah in drugih kozmetičnih izdelkih.  Ima nevpadljiv vonj. Olje je primerno za vse vrste kože – tako za mastno kot suho, razpokano ali drugače problematično kožo, ki jo ščiti in gladi, pomaga pri zaviranju njenega staranja ter zmanjšuje kožne gubice.

2,2014,40

Počisti

Opis izdelka

Olje mareličnih jedrc, hladno stiskano

INCI: Prunus armeniaca

Marelica prihaja iz Kitajske, kjer je imela sloves vir pomlajevanja.  Bila je nepogrešljivo lepotilno sredstvo. Od tam so jo preselili v Perzijo in Armenijo. Iz Armenije izhaja tudi njeno latinsko ime – Prunus armeniaca. V Evropo so jo  v  16. stoletju prinesli Rimljani. Rimljani in Grki so marelice poimenovali zlata jabolka sonca in jih izredno cenili. Marelica vsebuje velik vir rudninskih snovi in vitaminov A in E. Vsebuje tudi močan antioksidant, ki se imenuje betakaroten.

Znotraj marelice se skriva koščica, drugače imenovana grenki mandelj, ki vsebuje polno pozitivnih učinkov za zdravje. Marelične koščice v notranjosti skrivajo pomembna mehka jedrca, ki so vir življenja, kalija in fosforja.  Pomemben vitamin B17, tudi vsebovan v njej,  naj bi zmanjševal povišan krvni  tlak ter pomagal zmanjševati bolečino pri artritisu.  Ta vitamin je molekula,  ki  vsebuje sladkor in cianid. Olje mareličnih jedrc je z vsemi svojimi lastnostmi odličen vir nenasičenih maščobnih kislin in spada med rastlinska olja.

Olje mareličnih jedrc je zelo nežno in lahkotno, hrani in vlaži kožo, zato je primerno za uporabo v kremah in drugih kozmetičnih izdelkih.  Ima nevpadljiv vonj. Olje je primerno za vse vrste kože – tako za mastno kot suho, razpokano ali drugače problematično kožo, ki jo ščiti in gladi, pomaga pri zaviranju njenega staranja ter zmanjšuje kožne gubice. Ob nanosu kože ne draži, zato je primerno za uporabo pri kožnih alergijah in negi občutljive dojenčkove kože. Lahko se uporabi za nego las, saj krepi konice in jim daje lesk. Zelo dobro je za masaže, saj se zelo lepo in hitro vpije.

Izvor: Združene države Amerike

Opozorilo

Izdelki so namenjeni kozmetični uporabi.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Dimenzije Ni na voljo
Količina

500ml, 50ml, 250ml, 100ml, 1000ml

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj, bi želeli dodati vašega?

Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki ki so kupili ta izdelek.