Eterično olje evkaliptusa

Eterično olje evkaliptusa ima značilen zeliščen svež vonj z lesnim podtonom. Najpogosteje se uporablja v izdelkih za lajšanje težav z dihanjem, osvežilcih prostorov in repelentih.

3,1011,00

Počisti

Opis izdelka

Eterično olje evkaliptusa

INCI: Eucalyptus globulus

Eterično olje evkaliptus iz najbolj razširjene vrste gumijevca evkaliptusa. Evkaliptus je visoko zimzeleno drevo z dolgimi visečimi visečimi listi in značilnimi belimi cvetovi, ki bolj spominjajo na storžke. Največji proizvajalci eteričnega olja evkaliptusa so Južnoafriška republika, Portugalska, Španija, Avstralija in Indija. Eterično olje se pridobiva iz listov in vejic s postopkom parne destilacije. Ima značilen zeliščen svež vonj z lesnim podtonom. Najpogosteje se ga uporablja v izdelkih za lajšanje težav z dihanjem, osvežilcih prostorov in repelenti. Eterično olje evkaliptusa deluje tudi stimulativno, pomaga pri koncentraciji, bistri um in telo ter odpira srce. Prav tako lahko deluje tudi antiseptično, antivirusno in antirevmatično,

Eterično olje evkaliptusa se najbolje ujema z eteričnim oljem rožmarina, pelargonije, sivke, cedra, melise, limone itd.

Izvor: Španija

Opozorilo

Eteričnega olja (nobenega) ne uporabljajte med nosečnostjo oziroma se pred njegovo uporabo predhodno posvetujte s svojim zdravnikom. Ni za interno uporabo. Ob neposrednem stiku lahko draži zelo občutljivo kožo.

Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu (EO evkaliptusa) v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Dimenzije Ni na voljo

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj, bi želeli dodati vašega?

Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki ki so kupili ta izdelek.